25.12.2018.

Arlemm-festival-2019

Poslovni klub zapadne Srbije je i ove desete,  jubilarne  godine među prijateljima koji podržavaju  muzičku manifestaciju  ARLEMM, projekat koji ima za cilj da umetnost  I kulturu u najširem smislu približe mladima.

Jubilarni ARLEMM  otvoren je ove subote gala koncertom orkestra Metamorfozis pod umetničkim rukovodstvom violiniste Saše Mirkovića. Usledio je nastup nemačkog saksofoniste Hejdena Čizoma sa kvartetom i Bojanom Zulfikarpašićem.

ARLEMM 2019 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, brenda Extreme intimo, Gete instituta i Telenora i  brojnih prijatelja festivala među kojima je I PKZS.

Sa više od 80 održanih edukativnih radionica, 130 koncerata i 3000 individualnih časova nastave u prethodnih devet godina,  ARLEMM zauzima jedno od vodećih mesta  među kulturno-umetničkim događajima Srbije.

“Umetnički karavan” –izložba fotografija sa prethodnih ARLEMM-a  koja kroz multimedijalni pristup približava publici trenutke  zabeležene objektivom,  nakon putovanja  kroz više gradova I opština u Srbiji na dan otvaranja ARLEMM-a , u subotu 20.jula, stigla je u  Arilje.

Arilje će s naredne dve nedelje ugostiti brojne mlade umetnike iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Osim muzičke nastave, deca i mladi će imati mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku, psihološku radionicu, a ljubitenji umetnosti će biti u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

U prelepim ambijentima Gradskog trga, porte crkve Svetog Ahilija, ostrva Uski vir ove godine na ARLEMM-u će nastupiti Stefan Milenković, Katarina Pejak i kamerni orkestar Metamorfozis,  Barselona Gipsy Balkan Orchestra, Del Arno bend,  Asim Sarvan i prijatelji i mnogi drugi izvođači.

Ulaz na tribine, predavanja I koncerti je besplatan.

Svi koji žele da prate dešavanja na Arlemmu, a nisu u mogućnosti da posete Arilje , moći će I ove godine dešavanja da prate uživo preko  Telenor mreže I posebnog YouTube kanala.

Poslovni klub zapadne Srbije vas poziva da ispratite dešavanja na ARLEMM-u 2019.

Program ARLEMM-a 2019 možete preuzeti  OVDE