13.09.2021.

Poslovni klub zapadne Srbije podržao je, kao stari prijatelj , manifestaciju ARREMM koja je 12.put održana u Arilju od 17. Jula do 1.avgusta. Preko 10.000 posetilaca ove godine uživalo je u nastupima Stefana Milenkovića i orkestra Kamerata akademika, Balkanopolisa i Slobodana Trkulje, Ane Ćurčin, Otodox keltsa i mnogih drugih.

ARLEMM 2921 realizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma I telekomunikacija, opštine I bilioteke Arilje, SOKOJ-a, Brenda Extreme Intimo, Gete Instituta.
Festival je otvoren koncertom orkestra Kamerata Akademika i Stefana Milenkovića koji su premijerno u Srbiji izveli Karminu Buranu, remek delo kompozitora Karla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić, nakon čega je tradicionalno otvorena izložba „Umetnički karavan“.
U Arilje su ove godine pored domaćih, stigli i mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovne. Sa oko 150 najtalentovanijih polaznika iz zemlje i inostranstva radili su vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.
Deca i mladi imali su mogućnost da pohađaju slikarsku i ekološku Extreme Intimo dizajnersku radionicu, a poklonici umetnosti mogli su da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.
Ljubitelji umentosti koji nisu mogli da posete Arilje, bili su u mogućnosti da prate festivalski program uživo preko Telenorovog „jutjub“ kanala.
„Trudili smo se da i ove godine od Arilja napravimo prestonicu kulture tokom leta. Verujem da smo uspeli, utisci su sveži i pozitivni“, istakao je Dragutin Mladenović direktor ARLEMM-a i predsednik Udruženja za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji Muzikus, koje je osnivač i organizator manifestacije.
Poslovni klub zapadne Srbije podržavaće i dalje ovakve i slične projekte koji promovišu decentralizaciju kulture i vrhunsku umetnost približavaju ljudima, posebno mladima, u manjim sredinama u Srbiji.