16-31.07.2022.

Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji MUZIKUS, uz podršku Gete institute I Austrijskog kulturnog foruma, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, brenda Extreme intimo i brojnih prijatelja, među kojima je i Poslovni klub zapadne Srbije, organizovalo je 13. ARLEMM koji je od 16.-31.jula posetilo preko 10.000 ljudi.


Ariljska letnja muzička manifestacija otvorena je Gala koncertom orkestra GRMI pod rukovodstvom Stefana Milenkovića, nakon čega je usledilo otvaranje izložbe Umetnički karavan i nastup džez sastava Cucunga. Pored ovih koncerata ARLEMM 2022.obeležili su i nastupi grupe Kalem, Zvonka Bogdana, Prvog beogradskog pevačkog društva i mnogih drugih izvođača.

Oko 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva(Španije, Nemačke, rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine) imalo je priliku da radi sa vrhunskim predavačima i profesorima violine, violončela, kontrabasa, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i gitare, a potom svoje veštine pokaže na koncertima na otvorenom.
Pored muzičke nastave, deca i mladi su imali mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, književnu radionicu, a ljubitelji umetnosti bili su u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.

Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je uspeo da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji žele da u umetnosti i prirodi uživaju na poseban način.
Oni koji nisu mogli da posete Arilje, programe su mogli da prate u prenosima uživo preko YouTube kanala kompanije Yettel u svim krajevima sveta.

Poslovni klub zapadne Srbije godinama podržava ideju ARLEMM-a da Zapadnu Srbiju učini kulturnim centrom i prestonicom kulture u toku leta sa ciljem da se afirmi[u prave kulturne vrednosti. Podrška projektima koji promovišu decentralizaciju kulture i vrhunsku umetnost približavaju ljudima, posebno mladima, u manjim sredinama u Srbiji, neće izostati u budućnosti.