09.12.2022.

Ambulanti u Sirogojnu uručen EKG aparat, donacija Poslovnog kluba Zapadne Srbije. Predajući aparat ispred Kluba dr Mirjani Đurović, direktorki Doma zdravlja u Čajetini, Rade Ljubojević je istakao važnost postojanja zdravstvenih službi na seoskim područjima, kao jednog od preduslova opstanka ljudi na selu.

Mesna zajednica Sirogojno veoma je aktivna u nastojanjima da se u naselju poznatom po muzeju na otvorenom “Staro selo” i Muzeju pletilja, obezbede neophodni uslovi za pružanje kvalitetne osnovne zdravstvene zaštite. Nedavno je renovirano grejanje, okrečen i uređen prostor zdravstvene stanice koja u ovom zlatiborskom selu postoji već 40 godina.

“Građanima Sirogojna, Domu zdravlja i osoblju ovde u ambulanti, želim da koriste aparat , a da on uvek pokazuje dobre rezultate”, rekao je Rade Ljubojević, koji je ujedno i predsednik MZ Sirogojno.

U ime zdravstvenih radnika Doma zdravlja Čajetina, posebno zaposlenih u ambulanti u Sirogojnu, na donaciji se zahvalila direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Đurović, naglasivši da će ova donacija i sve što je urađeno u ambulanti služiti građanima mesne zajednice, a zaposlenima olakšati rad.

Meštani koji su prisustvovali uručenju EKG aparata istakli su da je veoma važno što ne moraju da putuju do Čajetine na pregled, posebno u zimskom peridou kada vremenski uslovi na planini znaju da budu veoma surovi.

Poslovni klub Zapadne Srbije će , u skladu sa svojom misijom, uvek kada za to postoje mogućnosti , pružati podršku lokalnim zajednicama koje prepoznaju prioritetne probleme i aktivno rade na njihovom rešavanju.