15.07.2023.

14. Ariljska letnja muzička manifestacija Arlemm 2023. otvorena je 15.jula sjajnim koncertom Nemanje Radulovića i francuskog orkestra Double Sens. Do kraja jula Arilje će ugostiti  brojne vrhunske umetnike, profesore i predavače klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzik, kao i kreativne ljude koji imaju volju i želju da, u prvom redu deci i mladima, približi prave kulturne vrednosti. Poslovni klub Zapadne Srbije kao prijatelj je i ove godine podržao manifestaciju koja na najbolji način propagira umetnost i povratak prirodi.

Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji “Muzikus” i muzička porodica Mladenović koja je inicijator i organizator ovog jedinstvenog kulturnog događaja podsećaju da ARLEMM pored muzičkih događaja  organizuje radionice o zaštiti životne sredine, predavanja o lepoj pisanoj reči, slikarske I plesne večeri, raidonice o improvizaciji u muzici.

Foto: Dragica Radosavljević

Pored časova klavira, violine,  violončela, viole, gitare, flaute, kontrabasa, kamerne muzike, solo pevanja i duhovnog pevanja, ove godine, po prvi put biće organizovana nastava harmonike. Tu je već čitavu deceniju i Studio za duhovnu muziku Divne Ljubojević, a u porti Crkve svetog Ahilija biće upriličena duhovna predavanja i nastup najboljih horova iz regiona.

U toku 16 festivalskih dana biće održano 20 koncerta na kojima će nastupiti oko 100 umetnika.

Foto: Dragica Radosavljević

Posetioci će u Arilju ovih julskih dana uživati i u nastupima Beltanga, Partibrejkersa, Nikole Pejakovića, austrijskog džez sastava Tribidabo, fado umetnice Maje Milinković i mnogih drugih.

Ulaz na festival i sva prateća dešavanja tokom manifestacije je potpuno besplatan.